Promocije zbornika i pjesničkih zbirki, likovna izložba povjesničarke umjetnosti Ankice Bjelice iz Nikšića u Crnoj Gori, ugodno druženje pjesnika i razmjena iskustava kroz priče o životu u dijaspori – aktivnosti su koje će tijekom rujanskog vikenda ponuditi i ovogodišnji Rešetarački susreti pjesnika

Kao i svake godine u ovo doba bliže se Rešetarački susreti pjesnika. Književno likovno društvo „Rešetari“ srdačno poziva na XVIII. Rešetaračke susrete pjesnika, koji će trajati 18.- 20. rujna u Rešetarima.
Riječ je jedinstvenom susretu poezije i umjetnosti, susretu prijatelja, zaljubljenika u hrvatsku riječ, ali i susretu iseljene i matične zemlje.
Manifestacija je to čiji iznimni doprinos hrvatskoj riječi i očuvanju jezika diljem svijeta u zemljama u kojima žive Hrvati, od samih početaka prepoznaju i financijski pomažu Hrvatska matica iseljenika i Ministarstvo kulture RH. Na susretima se okupi 200-njak pjesnika iz 30-ak zemalja svijeta, od Južne Afrike i Kanade, preko Argentine i Australije, do susjednih, europskih zemalja, kao i pjesnici iz domovine.
Promocije zbornika i pjesničkih zbirki, likovna izložba povjesničarke umjetnosti Ankice Bjelice iz Nikšića u Crnoj Gori, ugodno druženje pjesnika i razmjena iskustava kroz priče o životu u dijaspori – aktivnosti su koje će tijekom rujanskog vikenda ponuditi i ovogodišnji Rešetarački susreti pjesnika.
(www.croatia.ch

Program