Agencija organizira stručni skup odgojno-obrazovnih radnika iz niza europskih i izvaneuropskih zemalja koji će se održati u Hotelu Pical u Poreču od 2. do 6. srpnja. Sudjelovanje se prijavljuje do 10. lipnja 

Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske organizira stručni skup odgojno-obrazovnih radnika iz niza europskih i izvaneuropskih zemalja. Stručni skup održat će se u Hotelu Pical u Poreču od 2. do 6. srpnja 2018. godine.
Programom će biti obuhvaćeni sadržaji koji pridonose unapređivanju znanja hrvatskoga jezika, obogaćivanju spoznaja o hrvatskomu jeziku i kulturi te jačanju kompetencija u radu s učenicima kojima je hrvatski drugi jezik. Odgojno-obrazovni radnici koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku u Europi i svijetu, radom u radionicama, terenskom nastavom te plenarnim predavanjima bit će osnaženi i u području povijesti, geografije te umjetnosti. Poseban dio programa bit će posvećen njegovanju hrvatske tradicije i identiteta. Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske snosi trošak smještaja, obroka, terenske nastave i radnih materijala.
Pozivamo odgojitelje, učitelje i nastavnike hrvatskog jezika u europskim zemljama, i šire, da prijave svoj interes za sudjelovanjem. Prijavu koja treba sadržavati životopis i kratko motivacijsko pismo, u kojem treba stajati što kandidat/kinja podučava i koliko đaka pohađa nastavu, je potrebno poslati do 10. lipnja na adresu domagoj.maric@mvep.hr.  Prijave se podnose na hrvatskom jeziku.