Na misnom slavlju su bili predstavnici Konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu te predstavnici Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, među njima i član državnog Parlamenta

Na poziv pečuškog biskupa Györgya Udvardya i župnika Joze Egrija, požeški biskup Antun Škvorčević je na spomendan sv. Ivana Nepomuka, 16. svibnja posjetio hrvatsko mjesto Starin u Pečuškoj biskupiji u povodu sedamdesete obljetnice izgradnje crkve Sv. Ivana Nepomuka. Blagoslovio je najprije obnovljenu kapelu Majke Božje, povezanu sa snažnom molitvenom tradicijom Mlade nedjelje, a potom u crkvi predvodio euharistijsko slavlje. Koncelebrirao je župnik Egri, svećenici iz Hrvatske: Ivica Žuljević, župnik katedralne župe sv. Terezije Avilske u Požegi, Vladimir Škrinjarić, arhiđakon Slavonsko-podravskog arhiđakonata i župnik u Podravskoj Moslavini, Jozo Antalović, župnik i dekan u Donjem Miholjcu te svećenici Hrvati i Mađari iz okolnih župa. Na početku misnog slavlja jedan župljanin je u stihu pozdravio biskupa Škvorčevića, zahvalivši mu što im je iskazao posebnu čast svojim dolaskom. Potom je pročitano pismo biskupa Udvardyja s njegovim pozdravom požeškom biskupu. Zahvaljujući na riječima dobrodošlice, napose biskupu Udvardyju, biskup Škvorčević rekao je nazočnima da su kod blagoslova kapele Blažene Djevice Marije već uputili Bogu molitvu na onaj isti hrvatski način kako su to tijekom stoljeća činili njihovi predci u ovom lijepom dijelu mađarske domovine.
Na koncu misnog slavlja predstavnik župljana, a potom i župnik Egri zahvalili su biskupu za posjet njihovu Starinu i hrvatskoj zajednici te za predvođenje misnog slavlja, a dvije djevojke su mu uručile darove. Na misnom slavlju su bili predstavnici Konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu te predstavnici Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, među njima i član državnog Parlamenta. Pjevanje je predvodio zbor iz župe Martinci praćen tamburašima. (IKA)