Željezanska biskupija organizira prvo povijesno hodočašće Gradišćanskih Hrvata iz Austrije, Slovačke i Mađarske u Zagreb, a organizator je vlč. Željko Odobašić, župnik u župama Trajštof (Trausdorf) i Uzlop (Oslip)

Željezanska biskupija organizira prvo povijesno hodočašće Gradišćanskih Hrvata iz Austrije, Slovačke i Mađarske u Zagreb. U petak, 19. svibnja u popodnevnim satima predviđeno je razgledanje zagrebačke prvostolnice i molitva na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca te razgledanje grada Zagreba. Navečer je predviđen film, te svečana akademija i predavanje o hrvatskom mučeniku i blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu.

U subotu, 20. svibnja predviđeno je razgledanje Gornjeg grada te molitva na Kamenitim vratima. Posljednjega dana hodočašća, u nedjelju, 21. svibnja u 10 sati željezanski biskup mons. Egidije Živković predvodit će na gradišćanskohrvatskom jeziku svečano euharistijsko misno slavlje u zagrebačkoj katedrali. Misno slavlje izravno će prenositi Hrvatska televizija na prvom programu (HRT1). Na misi će pjevati udruženi zbor „Pax et bonum”.

Ovo hodočašće Gradišćanskih Hrvata po prvi put u 500 godina bit će u znaku Europe, a organizator je vlč. Željko Odobašić, župnik u župama Trajštof (Trausdorf) i Uzlop (Oslip), i ujedno i dekan Ruštanskoga dekanata.
(IKA)