Organiziranje Hrvatskih svjetskih igara (Croolimpijade) pomoći će Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska matica iseljenika, a pokrovitelj će biti predsjednik Republike Hrvatske.

Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa zamolili su, na sastanku s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom, da Sabor bude jedan od pokrovitelja Hrvatskih svjetskih igara koje će se u srpnju 2014. održati u Zagrebu.
Predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Mijo Marić upoznao je predsjednika Leku s pripremama trećih Hrvatskih svjetskih igara (Croolimpijade), čije će organiziranje pomoći i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska matica iseljenika, a pokrovitelj će biti predsjednik Republike Hrvatske.
Marić je istaknuo kako je cilj Igara povezati mlade hrvatske iseljenike i Hrvate u domovini kroz sportska natjecanja zamišljena po uzoru na Olimpijske igre. Očekuje se sudjelovanje oko 800 sportaša hrvatskog podrijetla iz cijeloga svijeta, koji su uglavnom državljani zemalja u kojima žive, kao i sportaša iz Hrvatske i BiH.
Predsjednik Sabora svesrdno je podupro ideju Igara istaknuvši da doprinose povezivanju iseljeništva i domovinske Hrvatske u promicanju hrvatskih interesa, kulturi, sportu i međuljudskim odnosima. Zahtjev za pokroviteljstvom Igara razmotrit će Predsjedništvo Sabora.
Na prvim Hrvatskim svjetskim igrama 2006. godine u Zadru sudjelovalo je više od 700 sportaša iz 25 država s 5 kontinenata, a na drugima održanima 2010. godine, također u Zadru, natjecalo se 750 mladih iz 24 zemlje.