Potpisani su ugovori o dodjeli sredstava za financiranje 29 obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih kulturnih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH, kao i za pomoć tamošnjim poplavom pogođenim područjima 

U Državnom uredu za Hrvate izvan RH 12. prosinca potpisani su Ugovori o dodjeli sredstava za financiranje 29 obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih kulturnih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kao i za pomoć poplavom pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini.
Tom prigodom potpisnici s hrvatske strane bili su: Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta i Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture. 
U ime potpisnika ugovora – korisnika potpore zahvalio se don Anto Jelić, predsjednik HKDD-a.
Ove godine u područja znanost i obrazovanje će biti financiran nastavak izgradnje studentskog doma u Sarajevu, početak gradnje Studentskog doma za siromašnije studente u Mostaru, znanstveno-istraživački centar Sveučilišta u Mostaru za korištenja EU fondova, školska radionica u Mješovitoj srednjoj školi Stjepana Radića u Usori, Opća gimnazija Katoličkog školskog centra u Banja Luci, Osnovna škola Žepče (Mala škola), te nastavak gradnje Srednje škole Novi Travnik, čiji su temelji postavljeni početkom listopada ove godine.
Iz područja zdravstva financira se izgradnja šeste lamele u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila, nabava anesteziološkog aparata u Općoj bolnici Jajce, Županijska bolnica Livno, nabava sanitetskog motornog vozila za Dom zdravlja u Busovači, zamjena rentgenske cijevi na mamografskom aparatu u Domu zdravlja Kiseljak, nabava vozila za hitan medicinski prijevoz u Domu zdravlja Stolac, dovršetak i opremanje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tomislavgrad.
Iz područja kulture financira se obnova rijetke knjige (Rara), obnova Doma kulture u Trebižatu, Hrvatskog doma (doma kulture) u Derventi, rekonstrukcija kino dvorane i prostora za Radio Tomislavgrad ( uz nabavu tonskog stola), sanacija crkve u Kraljevoj Sutjesci, hrvatska enciklopedija BiH – drugi svezak (E-J), izgradnja Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo Tuzla, uređenje Franjevačke knjižnice Široki Brijeg.
Iz ostalih područja financira se izgradnja naselja za djecu bez roditeljske skrbi Ravno, završetak izgradnje Doma za stare i nemoćne osobe “Rama”, rekonstrukcija – izgradnja lokalne ceste Ledinac – Podledinac, Grude, izgradnja puta kroz poslovnu zonu Resnik i Polje Kreševo, saniranje puta i elektrifikacija mjesta Hasani-Antunovići-Pandže-Rajići u Konjicu.

Dio financijskih sredstava od 5 milijuna kuna Vlada je preusmjerila općinama Domaljevac-Šamac, Odžak, Orašje, Žepče i Maglaj koje su bile pogođene katastrofalnim poplavama.
U 2014. u proračunu RH za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata koji su od interesa za hrvatski narod u BiH odobreno je 20 milijuna kuna.
(www.hrvatiizvanrh.hr)