Ugovore je u Splitu preuzelo i potpisalo 15 polaznika Tečaja hrvatskog jezika u zimskom semestru, koji su pravo na stipendiju ostvarili putem Javnog poziva za tekuću akaemsku godinu i koji većinom dolaze iz zemalja Južne Amerike

Nakon što je početkom listopada, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirana svečana dodjela Ugovora o dodjeli stipendija/naknada za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za polaznike Tečaja na Zagrebačkom Sveučilištu, svečano uručivanje Ugovora o stipendiji/naknadi za učenje hrvatskog jezika, organizirano je 19. listopada 2017. i u Splitu u Centru za hrvatske studije u svijetu, pri Filozofskom fakultetu, Sveučilišta u Splitu.
Ugovore je tom prilikom preuzelo i potpisalo 15 polaznika Tečaja hrvatskog jezika u zimskom semestru, koji su pravo na stipendiju ostvarili putem Javnog poziva za akademsku godinu 2017./18. i koji većinom dolaze iz zemalja Južne Amerike.
Nazočne je u ime Središnjeg državnog ureda pozdravio te ugovore polaznicima uručio Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata.
U ime domaćina događanju je prisustvovao i prigodnu riječ uputio doc. dr. sc. Gordan Matas, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju te voditeljica Centra doc. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš.

Voditeljica Ureda dobrodošlice Središnjeg državnog ureda Marija Matek obavijestila je polaznike tečaja o obvezi i načinu reguliranja prijave privremenog boravka u RH te ih je upoznala s postupkom stjecanja hrvatskog državljanstva.
(www.hrvatiizvanrh.hr)