Hrvatska zajednica nazočna je već skoro stotinu godina, a u gradu djeluje i najstariji nogometni klub na cijelom američkom kontinentu „Hrvatski orlovi“, brojne udruge i klubovi te dvije hrvatske župe. Ovom događaju nazočili su i ostali gradski vijećnici, od kojih su neki i Hrvati, predstavnici hrvatskih udruga Milwaukeeja, Pivovare Miller, te predstavnici hrvatskih župa i klubova iz Chicaga 

U ponedjeljak, 11. svibnja potpisana je povelja o bratimljenju dvaju gradova – američkog Milwaukeeja i hrvatskog Zadra. Svečanom sjednicom predsjedao je predsjednik gradskog vijeća Michael Murhpy. Na svečanosti su govorili Joe Davis, predsjednik gradskog odbora za bratske gradove i John Braovac, predsjednik Federacije hrvatskih društava Milwaukeeja, dr. Jelena Grčić-Polić, generalna konzulica RH u Chicagu, te gradonačelnik Milwaukeeja Tom Barrett. Generalna konzulica Grčić-Polić i gradonačelnik Barrett potpisali su povelju, te razmijenili prigodne darove. Svi su izrazili veliko zadovoljstvo zbog ovoga povezivanja dvaju gradova. Milwaukee, najveći grad u američkoj saveznoj državi Wisconsin i okrugu Milwaukee, kojem je i sjedište ovim činom primio je šesti grad u svoje bratstvo.
Hrvatska zajednica ovdje je nazočna već skoro stotinu godina, a u njemu djeluje i najstariji nogometni klub na cijelom američkom kontinentu „Hrvatski orlovi“, brojne udruge i klubovi te dvije hrvatske župe. Ovom događaju nazočili su i ostali gradski vijećnici, od kojih su neki i Hrvati, predstavnici hrvatskih udruga Milwaukeeja, Pivovare Miller, te predstavnici hrvatskih župa i klubova iz Chicaga.
Nakon svečanosti Tamburica Milwaukee je glazbom učinila ovaj događaj još ljepšim, a goste su Hrvati počastili lokalnim i hrvatskim specijalitetima te poznatim vinom iz vinograda Grgich Hills. Ovo ljeto delegacija iz Milwaukeeja će posjetiti Zadar.
(laudato.hr)

Tekst: Fra Jozo Grbeš