Hrvatski policijski službenici na tri granična prijelaza već zajednički obavljaju graničnu kontrolu na mađarskom teritoriju (cestovni GP Goričan II-Letenje, željeznički GP Kotoriba-Murakerestur, željeznički GP Koprivnica-Đekenješ)

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Gábor Iván potpisali su Protokol o uspostavi zajedničke granične kontrole na jednom mjestu (One stop control) što će, kako je istaknuto, biti jednostavnije za putnike, a i smanjit će troškove kontrole.
Mađarski veleposlanik Gábor Iván rekao je da je njegovoj zemlji bilo potrebno dvije i pol godine da postane dio schengenskog prostora i da se nada da će Hrvatskoj trebati i manje te je ponudio i stručnu pomoć.
Na potpisivanju su bili i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić te Regina Fógel, predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova i László Tarr, policijski ataše Republike Mađarske u Hrvatskoj.
Na zajedničkoj državnoj granici s Mađarskom određeno je 15 graničnih prijelaza. Od toga je u funkciji 10 graničnih prijelaza, a pet za pogranični promet nisu.
Hrvatski policijski službenici na tri granična prijelaza već zajednički obavljaju graničnu kontrolu na mađarskom teritoriju (cestovni GP Goričan II-Letenje, željeznički GP Kotoriba-Murakerestur, željeznički GP Koprivnica-Đekenješ).
Iznimka su međunarodni granični prijelazi Terezino Polje Barč i Donji Miholjac Dravasabolč, gdje će svaka država graničnu kontrolu obavljati kao i do sada, te međunarodni granični prijelaz Goričan Letenje I, gdje će se zajednička granična kontrola putničkog prometa obavljati na hrvatskom teritoriju, dok će se granična kontrola kamionskog prometa obavljati odvojeno, kao i do sada. (HRT)