Državljanstvo su dobili Bosnic Anthony Ivan iz Australije, Koljanin Vasquez Mariela Volterine iz Čilea, Marachi Gomez Kathia Maria Rocio iz Paragvaja, Romero Perez Rodrigo Ignacio iz Čilea, Buzolic Contador Javiera Antonia iz Čilea, Ivana Maria Valdivia Grubisic iz Perua i Fiorella Guadalupe Valdivia Grubisic iz Perua

Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo 22. ožujka je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH primio je nove hrvatske državljane i državljanke, stipendiste Ureda – polaznike tečaja hrvatskoga jezika Croaticum na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu.
Državljanstvo su dobili Bosnic Anthony Ivan iz Australije završio studij ekonomije, Koljanin Vasquez Mariela Volterine iz Čilea završila studij psihologije, Marachi Gomez Kathia Maria Rocio iz Paragvaja završila studij turizma, Romero Perez Rodrigo Ignacio iz Čilea završio je studij novinarstva i ekonomije, Buzolic Contador Javiera Antonia iz Čilea završila studij prava, Ivana Maria Valdivia Grubisic iz Perua završila studij ekonomije i Fiorella Guadalupe Valdivia Grubisic iz Perua završila studij za upravu i turizam. Svi oni izrazili su želju i spremnost ostati u Hrvatskoj.
Čestitajući novim državljanima, državni tajnik Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika doprinijeti izgradnje njihove, ali i bolje budućnosti Hrvatske. Ovom je događaju nazočila i Renata Pernek, voditeljica Službe za državljanstva Ministarstva unutarnjih poslova RH.
(www.hrvatiizvanrh.hr)