Stručni doprinosi braće Seljan ubrajaju se u temelje hrvatske afrikanistike, a osobito vrijedni etnografski predmeti darovani su tadašnjem Narodnom muzeju. Veze s domovinom očitovale su se i kroz povezanost s hrvatskim iseljenicima u Novom svijetu. U Brazilu, Čileu i Peruu osnivali su znanstvene misije i dionička društva koja su trebala, kao i njihove ekspedicije, utrti put poduzetništvu njihovih zemljaka. Potomci braće Seljan i danas žive u Južnoj Americi

Hrvatska pošta 15. listopada u optjecaj pušta prigodnu poštansku marku posvećenu braći Mirku i Stevi Seljanu.
“Autor marke, nominalne vrijednosti 7,60 kn, jest Tomislav Tomić, akademski slikar grafičar iz Zaprešića. Naklada marke iznosi 100 000 primjeraka, a tiskana je u arku od 16 maraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 15. i 16. listopada u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13”, izvijestili su iz Hrvatske pošte.
“Ime Mirka i Steve Seljana, istraživača i svjetskih putnika, sačuvano je ne samo u literaturi i u nazivima muzejskih zbirki već i u imenima ulica, škola i udruga, kao i u nazivu jedne vojne postaje u Etiopiji koju su osnovali u službi cara Menelika II. Braća Seljan odrasla su u Karlovcu, gradu u kojem je već i prije bilo svjetskih putnika, a njihova sklonost avanturama zarana se očitovala. Osobito se istaknuo Mirko, koji je nakon služenja vojske u Rumunjskoj radio kao mjernik u Podunavlju i na rijeci Nevi. Putovao je Europom i govorio sve važnije jezike, a 1898. godine osvojio je naslov „Champion Globetrotter“ – u samo 110 dana propješačio je put od Petrograda do Pariza.
Okolnosti u kojima su djelovala braća Seljan mogu se samo djelomice iščitati iz njihove publicistike, dnevnika i pisama u kojima složeni politički odnosi u svijetu koji je kretao ususret Velikom ratu uglavnom ostaju u pozadini. Dok je Mirko bio guverner južnih pokrajina Etiopije, a Stevo njegov zamjenik, suverenitet te zemlje proširen je i na desnoj strani rijeke Omo, iz čega se može zaključiti da su glas istraživača na području geografije, geologije, etnologije i antropologije stekli sudjelujući u naporu u izgradnji te države. Obilježavanje stogodišnjice pogibije Mirka Seljana u peruanskoj prašumi ujedno je i podsjećanje na činjenicu da mnogošta ostaje nepoznato u životu obojice Karlovčana. Mirko je poginuo kao član ekspedicije koja je trebala otkriti putove između pacifičkog priobalja i porječja Amazone, a prema Stevinim riječima „u službi civilizacije i ljudskog napretka“.
Stručni doprinosi braće Seljan ubrajaju se u temelje hrvatske afrikanistike, a osobito vrijedni etnografski predmeti darovani su tadašnjem Narodnom muzeju. Veze s domovinom očitovale su se i kroz povezanost s hrvatskim iseljenicima u Novom svijetu. U Brazilu, Čileu i Peruu osnivali su znanstvene misije i dionička društva koja su trebala, kao i njihove ekspedicije, utrti put poduzetništvu njihovih zemljaka. Potomci braće Seljan i danas žive u Južnoj Americi”, zaključuju u priopćenju iz Hrvatske pošte. (Večernji list)