U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu gosti iz Hrvatske slušali su predavanje Daniela Probsta, direktora Trgovinske komore Solothurna, razgledali 6 švicarskih tvrtki, te posjetili sajmove Swisstech i Prodex 

Predstavnici hrvatskih metalskih tvrtki, 11 tvrtki s 16 predstavnika, boravili su u Švicarskoj od 15. do 18. studenoga.

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu slušali su predavanje Daniela Probsta, direktora Trgovinske komore Solothurna o gospodarskim prilikama u Švicarskoj i Kantonu Solothurn, razgledali 6 švicarskih tvrtki, te posjetili sajmove Swisstech i Prodex. S direktorima ili šefovima nabave švicarskih tvrtki razgovarali su o mogućnostima suradnje s hrvatskim tvrtkama.

Hrvatske institucije su ovdje, prema mišljenju samih poduzetnika, ali i švicarskih institucija (Trgovinska komora Kantona Solothurn), premalo aktivne, pa je Hrvatska kao zemlja pogodna za investiranje i alokaciju proizvodnje gotovo nepoznata. GKRH u Zürichu će, na zahtjev poduzetnika, nastojati organizirati sredinom iduće godine posjet švicarskih tvrtki Hrvatskoj, te ih uz pomoć HR institucija upoznati s mogućnostima i željama hrvatskog gospodarstva. Tvrtka Optibuy, Varaždinska županiji i poduzetnik Vlado Vukoja svojim su donacijama omogućili ovo putovanje. (hrvati.ch)