U Galeriji dubrovačke Matice iseljenika otvorena je izložba fotografija- portreta autora Miha Skvrce koji je izložio 15 portreta hrvatskih umjetnika

U Galeriji dubrovačke Matice iseljenika 9. prosinca otvorena je izložba fotografija- portreta autora Miha Skvrce koji je izložio 15 portreta hrvatskih umjetnika koje je fotografirao na sebi svojstven i prepoznatljiv način.
Govoreći na otvorenju izložbe, povjesničar umjetnosti Marin Ivanović je izjavio da je Skvrce “studiozni umjetnik koji svome radu pristupa pklanski temeljit, pokatkad i precviše kritički. Konstantna potraga za pravim motivom. nadahnutost svakodnevnim, proučavanje artističkih uzora i radova ikoničkih umjetnika, dugotrajno izučavanje tehnike i sati provedeni u takvom teorijskom i praktičnom usavršavanju, urodili su plodom u nekoliko ozbiljnih serija, od kojih je ova prvi put predstavljena javnosti kao zaokružena cjelina”.
Oslanjajući se s jedne strane na otkrića i dosege fotografskih opusa 20.stoljeća a s druge strane dajući radu značajnu dozu vlastitosti, kako u motivu i ambijentu, tako i u tehnicizmu, autor na uspješni način ostavlja autentičan trag u suvremenosti dubrovačkog likovnog trenutka. Iskrenost i emotivne dimenzije u pristupu koje možemo iščitati iz ovih radova.
-Skvce je tragač za skrivenim, poklonik ljepote i vrsni likovnjak čiji će radovi rječito govoriti i kada nikoga od nas više ne bude, naveo je u uvodu kataloga izložbe Marin Ivanović.
Umjetnik je o svome radu rekao:- Portreti su nešto što najviše volim i obožavam ih raditi. Volim namjestiti i napraviti dobar portret, poigrati se sa svjetlom i tako proniknem dublje u osobnost portretirane osobe. Tako na neki način i šaljem poruku o njima, a planiram načiniti veću izložbu s brojnijim portretima- rekao nam je autor izloženih fotografija Miho Skvrce.
(dubrovacki.hr)