Dopisništvo, koje je je redovito radilo od 1996. do 2014.godine, ponovno je otvorio glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić

U utorak, 20. veljače Hrvatska radiotelevizija (HRT) nakon četiri godine stanke ponovno je otvorila svoje dopisništvo u Sarajevu.
Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je vodstvu HRT- a te naglasio važnost ponovnog otvorenja dopisništva u Sarajevu. Dopisništvo je otvorio glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.
Ponovnom otvorenju HRT-ova dopisništva u Sarajevu, među ostalima, nazočili su predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara, ministar pravde u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Josip Grubeša te predstavnici kulturnih, vjerskih, obrazovnih i znanstvenih institucija i medija.
Dopisništvo Hrvatske radiotelevizije u Sarajevu počelo je redovito raditi 1. srpnja 1996. godine. Prva je dopisnica bila Ankica Posavljak, a u dopisništvu su ubrzo zaposleni i tonski i televizijski snimatelj te montažer. Prvo je dopisništvo nekoliko godina djelovalo u unajmljenome prostoru u Hrasnu, a zatim u prostorijama bosanskohercegovačkoga javnoga medijskog servisa. Dopisništvo je utemeljeno u izrazito bitnome trenutku, neposredno nakon potpisivanja Daytonskoga mirovnog sporazuma te prije održavanja prvih poslijeratnih demokratskih izbora u Bosni i Hercegovini. Dopisništvo u Sarajevu djelovalo je do 31. prosinca godine, kad je odlukom tadašnjega vodstva ugašeno.
(www.hrvatiizvanrh.hr)