Proteklih godina u folklornom društvu sudjelovalo je oko 100 Vorištanaca, a trenutno ima 25 aktivnih članova. I s novim naraštajem nema problema. Vrhunci djelovanja u minulim desetljećima bili su nastupi u inozemstvu

Tamburica Vorištan
 jubilarnim je koncertom proslavila 50. obljetnicu postojanja. Pritom su odali počast Gertiku Demingeru i Joži Hicklu, koji su osnovali grupu zajedno s pokojnim Jožefom Saganom. Povod utemeljenja bio je pohod Zagrebačkih pivara 1959. godine, koji su tamburaškim zvukom oduševili publiku. Zbog toga je općina kupila tambure za učenike.
-Prošlih godina je u folklornom društvu sudjelovalo oko 100 Vorištanaca, a trenutno imaju 25 aktivnih članova. I s novim naraštajem nemaju problema, rekao je predsjednik Norbert Hickl. Za Hickla su vrhunci djelovanja u prošlim desetljećima putovanja u inozemstvo, Englesku i Švedsku, kao i nastupi
Tamburica Vorištan ima na repertoaru osam hrvatskih plesova i oko 800 pjesama i instrumentalnih izvedaba. Među njima su i kompozicije iz pera pokojnoga patera Wilhelma Schmida, Vorištanca koji je 30 godina bio muzički voditelj društva.
Na jubilarnom koncertu svirali su i pjesme Vorištanca Hanzija Probsta. U jubilarnoj godini je Tamburica Vorištan koncem lipnja svirala svečanu misu za pokojne članove.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Pratite Tamburicu Vorištan