Na Radiju Gradišće prve emisije na hrvatskom jeziku su se čule 1979., a 1989. je moderatorica po prvi put pozdravila televizijsku publiku na hrvatskom jeziku. Godine 2000. Hrvatska redakcija medijske sadržaje postavlja i na internet

ORF je prije 50 godina počeo emitirati regionalizirani program za Gradišće. Emisije su se u prvim godinama dijelom još snimale u Beču, ali su nakon izgradnje novoga studija u Željeznom svi suradnici preselili u Gradišće. Cjelokupni program za Gradišće već 35 godina producira se u zemaljskom studiju u Željeznom.

Godine 1970. gradišćanski študio ORF-a dobio je vlastitu zgradu u Željeznom, a 1982. otvoren je današnji zemaljski studio.

Na Radiju Gradišće prve emisije na hrvatskom jeziku su se čule 1979., a 1989. je moderatorica po prvi put pozdravila televizijsku publiku na hrvatskom jeziku. Kristina Marold je 1989. ljeta moderirala prvu hrvatsku emisiju na televiziji. Regionalni programi ORF-a, radijski i televizijski, ubrajaju među najpopularnije produkte ORF-a, čiji je direktor Werner Herić.

Godine 2000. Hrvatska redakcija medijske sadržaje postavlja i na internet. Stranica hrvati.ORF.at svake godine bilježi blizu jedan milijun klikova.
(Hrvatska redakcija ORF-a)