Mrežna stranica www.sveto-pismo.com donosi uvod u glavne knjige i glavne grupe knjiga Staroga zavjeta, kao i tekstove, članke i komentare vezane uz Novi zavjet, cjeloviti komentar Evanđelja po Ivanu i Djela apostolskih

 

 

Pripremajući se za vođenje nekoliko biblijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Srijemskoj biskupiji doc. dr. Ivica Čatić, profesor biblijske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu sabrao je pripremljene materijale i pokrenuo mrežnu stranicu www.sveto-pismo.com koja je do sada imala oko 36.000 posjeta. 
Na mrežnoj stranici pokrenutoj godine 2011. mogu se pronaći glavne rubrike: “O Svetom pismu općenito”, “Stari zavjet” i “Novi zavjet”. Na pristupačan način dr. Čatić donosi uvod u glavne knjige i glavne grupe knjiga Staroga zavjeta, kao i tekstove, članke i komentare vezane uz Novi zavjet, cjeloviti komentar Evanđelja po Ivanu i Djela apostolskih, a uskoro će biti dostupan i komentari ostalih Evanđelja i poslanica. U izborniku se mogu naći i rubrike: “Monaško čitanje Svetog pisma”, “U svjetlu Riječi”, “Imperij, Crkva i Kraljevstvo Božje” te “Noviteti” odnosno popis dostupne literature vezane uz biblijsku teologiju.
Prošle godine na stranicu su postavljeni i audio snimci predavanja u mp3 formatu kako bi se došlo do onih koji nemaju volje čitati, a zanima ih biblijska građa. Audio format pogodan je za sve koji nemaju vremena sjediti uz računalo. Sadržaj se može preuzeti, prebaciti na neki od uređaja za pohranu podataka i slušati tijekom vožnje ili obavljanja nekog drugog posla. Tada ti preuzeti materijali mogu doći i do onih kojima internet nije dostupan ili se na njemu ne snalaze, pojašnjava dr. Čatić i najavljuje postavljanje ostatka snimki njegovih predavanja održanih na Radio Mariji Srbije. Kada sva budu postavljena bit će ih čak oko 120.
“Postavljanje audio materijala serijala ‘Upoznajemo Stari zavjet’ je dovršeno. Trenutačno se pojavljuju snimci predavanja ‘Evanđelja po Ivanu’ i ‘Djela Apostolskih’, nabraja profesor te ističe da svaki posjetitelj stranice može sam odlučiti što će prije slušati, no radi što veće koristi predlaže slijediti redoslijed sugeriran u ‘Biblijskom uvodu u kršćanstvo’, a to je redoslijed po kojemu su snimke postavljene i označene na stranici.
U pastoral internetskih prostranstava dr. Čatić, zahvaljujući dobrim suradnicima, krenuo je još 2005. godine s prvom mrežnom stranicom biblijske tematike koja je zbog tehničkih pojedinosti morala biti ugašena. Već tada smatrao je “ako samo svaki 10 posjetitelj nešto pročita, potraži, pronađe i nauči, trud i rad se isplate”.
(IKA)