Lado će koncertom u Porto Montenegro Domu vojske u Tivtu označiti početak projekta, te će uz napjeve iz Boke kotorske pred publikom u Crnoj Gori izvesti i neke od najpoznatijih hrvatskih narodnih pjesama

Pokrenut je edukativno – kulturni projekt Putevima bokeljskih Hrvata, čiji je cilj edukacija, bolje razumijevanje i povezivanje dvaju naroda koji dijele isti životni prostor. Projekt se održava pod supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.
Hrvati iz Boke kotorske stoljećima su baštinili vlastitu tradiciju koja se u Boki vidi na svakom koraku kroz očuvane crkve, palače i umjetnička djela. Ansambl LADO, nazvan i čuvarem hrvatske baštine, upravo će vokalno- instrumentalnim koncertom u Porto Montenegru u Domu vojske u Tivtu, u subotu, 14. travnja, označiti početak projekta koji će na zanimljivi način publiku upoznati s ljepotama i kulturom ovog kraja. Uz napjeve iz Boke kotorske, LADO će pred publikom u Crnoj Gori izvesti i neke od najpoznatijih hrvatskih narodnih pjesama.

«Sretni smo da ćemo upravo u Boki kotorskoj održati koncert čiji će repertoar predstaviti neke od najljepših hrvatskih narodnih pjesama, kao i napjeve iz same Boke. Suradnja s ovim novim projektom uz koncert nastavlja se i na drugim područjima što nas posebno veseli!» – izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO.
Novi projekt Putevima bokeljskih Hrvata za zadaću ima upravo prikaz i upoznavanje te kulturne baštine, razumijevanje za bolji suživot pun poštovanja prema manjinskom narodu u Crnoj Gori.
Projekt se održava u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i Hrvatskom bratovštinom «Bokeljska mornarica 809». Generalni partner projekta je Hrvatska elektroprivreda, a partneri su hotel Regent Porto Montenegro, Porto Montenegro, Dubrovačko – neretvanska županija i Grad Korčula koji s Bokom kotorskom ima duboke povijesne veze.
Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a ulaznice će se moći preuzeti u Domu Josip Marković u Donjoj Lastvi iza 1. travnja.
(Radio Dux</a>)<br /><br />”