U Esslingenu Hrvatska kulturna zajednica svoju pokladnu feštu organizira već peti put, a u tu tradiciju njeguje i SG Croatia Mannheim i Hrvatska kulturna zajednica Mainz

Hrvati u Esslingenu, Mannheimu i Mainzu i ove godine organiziraju svoje karnevalske fešte.
U Esslingenu Hrvatska kulturna zajednica svoju pokladnu feštu “Maškare” organizira već peti put , i to 10. veljače u Osterfeldhalle Berkheimu (Köngener str. 51, 73734, Esslingen) s početkom u 18 sati.
Već prema tradiciji, za najbolje kostime organizatori pripremaju vrijedne nagrade. U organizaciji su, uz članove Hrvatske kulturne zajednice, uključeni i brojni pomagači, učenici Hrvatske dopunske nastave te folkloraši FS “Tamburica” iz Esllingena.

Veselo će biti i u Mannheimu gdje karnevalsku feštu prema tradiciji organizira SG Croatia Mannheim. Fešta će se održati u subotu, 10. veljače, a goste će zabavljati band Extaza i folklorna skupina Vatreni opanci.
Na karnevalu će se birati i najbolja maska, a pobjednika očekuje nagrada.
Hrvatska kulturna zajednica Mainz organizira Pokladnu zabavu u subotu, 10. veljače s početkom u 19.11 sati u kući Mainz-Zagreb. Uz glazbu uživo pripremaju i humoristički program. Goste će zabavljati Harry i Sabina.
(Fenix Magazin)