Zabavu je organizirala udruga Slavonia Zürich, uz nesebičnu podršku tamburaša Mladi dukati iz Štitara u Schützenhaus Reppischtalu u Dietikonu


Poklade su i ludi su dani i ja ću ti mati ludovati, moto kojim je udruga Slavonia Zürich, uz nesebičnu podršku tamburaša Mladi dukati iz Štitara, stvarno i napravila „ludnicu” 23. veljače u Schützenhaus Reppischtal, Dietikon. 

Bilo je obilje slavonskog ugođaja, od dekoracije do pića dobrodošlice, domaćih slavonskih specijaliteta (kulena, šunke, kobasica, a o kolačima da ne govorimo, pa i samih tamburaša u originalnoj slavonskoj nošnji.

Goste je pozdravio predsjednik udruge Ivan Vukić, poželjevši dobrodošlicu gostima i dobar provod na zabavi. Pjevalo se od stola do stola, od bećarca do drmeša, od poskočice do veselice.

Oko ponoći su se birale i najuspjelije maske i podijelile vrlo vrijedne nagrade. Gusar je osvojio prvo mjesto i sedam dana ljetovanja za dvoje u Medulinu. Zatvorenik iz Remetinca osvojio je kulen i drugu nagradu. Indijanka je bila treća. Oni sretnije ruke su kući ponijeli vrijedne zgoditke; poput aparata za kavu, košare slavonskih specijaliteta te butelje vina.

Da biste osjetili atmosferu pogledajte fotografije

Tekst i fotografija: Željka Pelc Siroglavić