Pogorelićeve snimke bit će dostupne na internetskoj adresi partner/idagio.com/pogorelich te putem aplikacije Idagio na pametnim telefonima koji koriste sustav iOS, a maestro će uskoro održati i koncert u Berlinskoj filharmoniji

Osamnaest godina nakon što je snimio i objavio svoj posljednji album za Deutsche Grammophone, legendarni pijanist Ivo Pogorelić objavljuje nove studijske snimke.

Senzacionalnu vijest objavila je tvrtka Idagio sa sjedištem u Berlinu. Riječ je internetskoj digitalnoj platformi i aplikaciji koja je u ljeto 2015. godine predstavljena u Salzburgu kao veliki tehnološki i koncepcijski iskorak u budućnost slušanja klasične glazbe.

Nakon što je čitavu svoju karijeru snimao i objavljivao ekskluzivno za Deutsche Grammophone, Pogorelić je okrenuo leđa gigantu diskografske industrije i tradicionalnim formatima te se odlučio za Idagio, između ostalog i zato da dopre do nove mlade publike.

Tako će od srijede, 2. listopada 2016. godine, Pogorelićeve snimke biti dostupne na internetskoj adresi te putem aplikacije Idagio na pametnim telefonima koji koriste sustav iOS.

Snimke zabilježene ljetos u dvorani bavarskog dvorca Elmau donose Pogorelićeve interpretacije dviju Beethovenovih sonata: u F-duru, op. 54 i u Fis-duru, op. 78. Skladbe spadaju u rijeđe izvođene Beethovenove klavirske sonate, a povezuje ih i neuobičajena dvostavačna forma.

Till Janczukowicz, osnivač i vlasnik tvrtke Idagio, s ponosom je izrazio dobrodošlicu “jednom od najznačajnijih svjetskih solista u zajednicu njihovih partnera među kojima su već i orkestri poput Bečkih filharmoničara i Izraelske filharmonije”, dodavši kako Idagio, “kao čista klasična platforma, ima za cilj kombinirati visoku kvalitetu i ljudsku brigu s tehnologijom i tako pomagati glazbenicima, promotorima i diskografskim etiketama da ih se bolje čuje u digitalnom prostoru”. (Večernji.hr)

Maestro Pogorelić u utorak, 8. studenoga u 20 sati, gostuje u Berlinskoj filharmoniji. Ovom prigodom izvest će sljedeća djela: Chopin: Ballade Nr. 2 F-Dur, Chopin: Scherzo Nr. 3 cis-Moll, Schumann: Faschingsschwank aus Wien, Mozart: Fantasie c-Moll, Rachmaninoff: Klaviersonate Nr. 2 b-Moll, a Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj odaslalo je brojne pozive za koncert, javlja Hrvatski glas Berlin.