Nakon intenzivnog bavljenja Chopinom i Lisztom Pogorelić se vraća temeljima modernog pijanizma u opusu Ludwiga van Beethovena. U Zagrebu će Pogorelić sutra prvi put pred publikom svirati čak tri Beethovenove sonate

Iako se sljedeći koncert ciklusa Lisinski subotom izvanredno održava u utorak, dvorana će biti puna i tražit će se karta više. Tako je uvijek kada nastupa Ivo Pogorelić. No, ovaj koncert pobuđuje i dodatnu pažnju jer riječ je o premijeri novog programa, i to svjetskoj. U Lisinskom će zato biti i poklonika Pogorelićeva pijanizma iz daleka, a njihove će izvještaje napeto iščekivati sljedbenici pravog kulta od Amerike do Japana.
Nakon intenzivnog bavljenja Chopinom i Lisztom Pogorelić se vraća temeljima modernog pijanizma u opusu Ludwiga van Beethovena. U Zagrebu će Pogorelić sutra prvi put pred publikom svirati čak tri Beethovenove sonate.
Kao svojevrsni ironijski odmak na programu će se naći i jedna majstorska i virtuozna Beethovenova pošalica, dovršena tuđom rukom i izdana tek nakon skladateljeve smrti: Rondo alla ingharese quasi un capriccio u G-duru, op. 129.
(Večernji list)