U produkciji nastupa i hrvatska mezzosopranistica Iva Krušić, studentica Muzičke akademije u Zagrebu, u glavnoj ulozi, a režira je hrvatski zet, prof. Mathias Behrends, dekan svicarskog Opernog studija. Ovo je jedan od prvih koraka suradnje između zagrebačke Akademije i švicarskog Opernog studija

Opera Ottone, Re di Germania G.F. Händela, u produkciji Opernog studija Bern, bila je na programu u kazalištu Biel u subotu, 6. i nedjelju, 7. lipnja u 19,00 sati. U kazalištu Solothurn bit će uprizorena u subotu, 13. lipnja i nedjelju, 14. lipnja u 19,00 sati.
U produkciji nastupa i hrvatska mezzosopranistica Iva Krušić, studentica Muzičke akademije u Zagrebu, u glavnoj ulozi, a režira je hrvatski zet, prof. Mathias Behrends, dekan svicarskog Opernog studija. Ovo je jedan od prvih koraka suradnje između zagrebačke Akademije i švicarskog Opernog studija. Predstava je istinita povijesna politička priča protkana ljubavlju koja se rodila iz poštovanja i povjerenja dvaju velikih političkih vođa ranog srednjeg vijeka, a na sceni smještena u televizijski studio i političke borbe na ‘moderan način’.