Poduzetnica Petra Gregorić iz Klimpuha dobitnica je nagrade Utjecajne hrvatske žene za 2017. godinu. Gregorić (51) je prva žena odabrana u upravu športskoga kluba Rapid, a vodi institut za istraživanje izlaganja proizvoda i marketing u Beču

Poduzetnica Petra Gregorić dobitnica je nagrade Utjecajne hrvatske žene za 2017. godinu. Jedna je od 23 nagrađene žene iz Hrvatske i različitih zemalja svijeta. Nagradu dodjeljuje Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu. Rođena Klimpuška Gregorić vodi institut za istraživanje izlaganja proizvoda i marketing u Beču.

Gregorić je niz godina angažirana u umrežavanju žena. Lani je, na poziv hrvatske veleposlanice u Austriji Vesne Cvjetković, sudjelovala na sastanku žena koje rade u gospodarstvu. Cilj je bio međusobno upoznavanje hrvatskih, odnosno gradišćanskohrvatskih gospodarstvenica. Idući sastanak očekuje se u lipnju ili srpnju ove godine.

Gregorić (51) je prije dvije godine kao prva žena odabrana u upravu športskoga kluba Rapid.

Nagrada joj je dodijeljena 8. ožujka u Zagrebu u okviru međunarodne konferencije s naslovom „Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“, ali je nije mogla i osobno preuzeti.

Nagrade su primile istaknute žene Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Njemačke, SAD-a i Južne Amerike. Mreža hrvatskih žena danasima više od 400 članica širom svijeta.
(Hrvatska redakcija ORF-a)