Tradicionalne festivalske nagrade ‘Marul’ bit će dodijeljene u sedam kategorija. Bit će proglašena i najbolja predstava prema ocjenama publike te dodijeljena nagrada glavnog medijskog pokrovitelja, lista Slobodna Dalmacija

U Splitu je počeo 24. festival hrvatske drame – Marulićevi dani. U organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta iz Splita, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, tijekom osam festivalskih dana u službenoj će konkurenciji biti izvedeno devet predstava kazališta iz Hrvatske, BiH, Obale Bjelokosti, Slovenije i Srbije.
Na otvorenju festivala bit će, prema tradiciji, svečano uručene nagrade za dramsko djelo ‘Marin Držić’ Ministarstva kulture za 2013. godinu. U sklopu tzv. popratnog programa nagrađene drame s tog natječaja bit će prvi put izvedene u formi javnog čitanja, a bit će predstavljeno i nekoliko novih teatroloških izdanja.
Marulićevi dani – raspored izvedbi
Tradicionalne festivalske nagrade ‘Marul’ bit će dodijeljene u sedam kategorija. Bit će proglašena i najbolja predstava prema ocjenama publike te dodijeljena nagrada glavnog medijskog pokrovitelja, lista Slobodna Dalmacija.
(HRT)