Na poziv za sudjelovanje i ove godine odazvale brojne knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, kulturni centri, muzeji, galerije, udruge pisaca i ljubitelja knjige – njih više od 400 u 180 gradova diljem Hrvatske, a drugu godinu zaredom projekt se odvija i u Sloveniji i Crnoj Gori

Manifestacija Noć knjige 2015. održat će se u četvrtak, 23. travnja s rekordnih više od tisuću programa i akcija koje su za ljubitelje knjige i pisane riječi pripremile kulturne ustanove u više od 180 hrvatskih gradova i mjesta.
Glazbeno-poetske večeri, jutra poezije, noćne pričaonice, super-talent showovi i mini-šišmiš čajanke u knjižnicama, samo su neki od programa manifestacije kojom će se četvrtu godinu zaredom diljem Hrvatske obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava. O programu je 16. travnja u Zagrebu govorio član organizacijskog odbora Nenad Bartolčić, urednik jednog od organizatora, portala Moderna vremena Info.
Napomenuo je kako su se na poziv za sudjelovanje i ove godine odazvale brojne knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, kulturni centri, muzeji, galerije, udruge pisaca i ljubitelja knjige – njih više od 400 u 180 gradova diljem Hrvatske, a taj se broj i dalje povećava.
Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Mišo Nejašmić istaknuo je kako je riječ o originalnom hrvatskom proizvodu koji svake godine okuplja preko šest tisuća profesionalaca koji se bave s knjigom. Drugu godinu zaredom projekt se odvija i u Sloveniji i Crnoj Gori, a trenutno aktivno radimo na širenju manifestacije i na druge zemlje u svijetu, dodao je.
U program se uključila 161 knjižnica s više od 460 programa, a svečano otvorenje Noći knjige 2015. održat će se u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, kada će biti predstavljeni rezultati istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj, koje je proveo GFK – Centar za istraživanje tržišta. Program
(Hina)

Doznajte više