Polaznici iz Kanade, Njemačke, Italije/Molisea, Srbije/Vojvodine, Nizozemske, BiH i Hrvatske na Školjiću će oživotvoriti motto projekta Kazalište je teško osmisliti ali ga nije teško stvoriti

Na otoku Galovcu (Školjić) i ove godine Hrvatska matica iseljenika, od 8. do 16. srpnja, organizira seminar Stvaranje kazališta.

Dvanaestak polaznika iz sedam zemalja tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i druženja usvojit će mnoga teoretska i praktična znanja te dobiti mnogo korisnih savjeta. Polaznici iz Kanade, Njemačke, Italije/Molisea, Srbije/Vojvodine, Nizozemske, BiH i Hrvatske oživotvorit će na Školjiću motto projekta Kazalište je teško osmisliti ali ga nije teško stvoriti.

Seminar je prvenstveno namijenjen voditeljima kazališnih (dramskih) grupa koji djeluju izvan Hrvatske, a ovaj Matičin projekt u iseljeništvu pobuđuje interes za teatar i za reprezentativne uzorke naše kazališne umjetnosti. Seminar, kao i proteklih godina, vodi poznata zagrebačka redateljica Nina Kleflin.

Seminarsko predavanje Kazalište kao medij razvitka hrvatskog kulturnog identiteta održat će voditeljica Matičina Nakladničkog odjela Vesna Kukavica.

Seminar Stvaranje kazališta već po tradiciji završava izvođenjem predstave domaćeg autora pred lokalnom publikom. Informacije i obavijesti o projektu zainteresiranima pruža organizatorica seminara Nives Antoljak nives@matis.hr
(dšš)