U subotu će biti središnje euharistijsko slavlje, a pred katedralom će se zaigrati «kolo sv. Tripuna» koje tradicionalno izvodi Bokeljska mornarica. Sv. misu će predslaviti uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački u zajedništvu s brojnim biskupima i svećenicima

U ovoj svetoj jubilarnoj godini Milosrđa, Kotorska biskupija s velikom radošću obilježava i jedan vlastiti jubilej – 850 godina posvete katedrale Sv. Tripuna.
Svečana proslava započet će 16. rujna u 20 sati, kada će se u katedrali održati prigodna akademija. U subotu, 17. rujna, bit će središnje euharistijsko slavlje. U 9,30 sati pred katedralom će se zaigrati «kolo sv. Tripuna» koje tradicionalno izvodi Bokeljska mornarica. U 10 sati započinje sv. misa koju predslavi uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački u zajedništvu s brojnim biskupima i svećenicima.
Pozivamo sve vjernike i hodočasnike, da svojim molitvama podrže ovaj važan događaj za Kotorsku biskupiju, a prema mogućnostima i da ga svojom nazočnošću uveličaju.
(Radio DUX)