Najpoznatiji program manifestacije je jubilarni 50. Festival kajkavskih popevki koji će ponuditi retrospektivu dosadašnjih popevki. Dio programa posvećen je najmlađima, poput 30. obljetnice Dječjeg festivala Kaja u riječi, pjesmi, slici i plesu

Tjedan kajkavske kulture, jedna od najznačajnijih kulturno-zabavnih manifestacija Hrvatskoga zagorja, počela je u nedjelju poslijepodne u Krapini, ali zbog kiše bez predviđene povorke petstotinjak dječaka i djevojčica obučenih u tradicionalne zagorske nošnje koji su trebali prošetati krapinskim ulicama.
Posjetiteljima se u slijedećih tjedan dana nudi niz događanja, od kulturno-umjetničkih do zabavnih i sportskih te gospodarskih, a program će biti zaokružen Festivalom kajkavske popevke iduće subote u dvorani u kojoj je manifestacija u nedjelju i počela. Program

Najpoznatiji program manifestacije je jubilarni 50. Festival kajkavskih popevki koji će ponuditi retrospektivu dosadašnjih popevki. Dio programa posvećen je najmlađima, poput 30. obljetnice Dječjeg festivala Kaja u riječi, pjesmi, slici i plesu koji će se održati u četvrtak, 10. rujna na Dječji dan, kad će za najmlađe na nekoliko mjesta u Krapini biti organizirane i brojne radionice, igraonice i pričaonice.
Festivalska kulturna baština bit će izložena u Gradskoj galeriji na izložbi koju organizira Pučko otvoreno učilište Krapina. U sklopu znanstvenih događanja na programu je 14. znanstveni skup “Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća”, a u Franjevačkom samostanu održat će se izložba lepoglavske čipke te koncert iz ciklusa “Orgulje Heferer”.
Sve posjetitelje Krapine očekuje i bogat program na središnjem gradskom trgu koji organizira Turistička zajednica Grada Krapine. Riječ je o nastupima brojnih KUD-ova iz Zagorja, ali i drugih krajeva Hrvatske. Predstavit će se i razni običaj, vratit će se “Dudek i Regica”, “Križevačko spravišče“, vinski običaji jastrebarskog područja. Među brojnim koncertima su i oni na kojima će u petak i subotu navečer nastupiti “Prljavo kazalište” i Miroslav Škoro, a neće nedostajati ni sportskih sadržaja na III. Danima krapinskoga sporta.
Posebno mjesto u programu ima i Gospodarski zbor koji će, 23. put zaredom, okupiti najbolje poduzetnike i obrtnike Krapinsko-zagorske županije kao i iz ostalih krajeva Hrvatske te susjednih zemalja. Organizatori Gospodarskog zbora su Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija i grad Krapina, a bit će otvoren u četvrtak, 10. rujna.
(Hina)