Objavom liste od 83 nominiranih kandidata, u inozemnom izdanju Večernjeg lista, ovog tjedna započeo je izbor najpopularnijih Hrvata izvan domovine. Po prvi put ove godine čitatelji mogu birati i događaj godine u iseljeništvu

Objavom liste od 83 nominiranih kandidata, u inozemnom izdanju Večernjeg lista, ovog tjedna započeo je izbor najpopularnijih Hrvata izvan domovine. Finalna večer izbora održat će se 7. ožujka u Bad Homburgu kod Frankfurta na Majni. U kongresnoj dvorani Landgraf-Friedrich u Kurhausu zbit će se deveta po redu svečana dodjela nagrada najpopularnijim hrvatskim iseljenicima u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla, a prema izboru čitatelja Večernjeg lista i stručnog ocjenjivačkog suda. Prethodnih godina izbor se održavao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, dok se zadnje dvije godine održava pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Dugogodišnja suradnja prijateljskih gradova Dubrovnika i Bad Homburga uvelike je doprinijela ovoj zanimljivoj priči.
Po prvi put ove godine čitatelji mogu birati i događaj godine u iseljeništvu. Kako doznajemo, nova je kategorija uvedena na njihov prijedlog. Uz čitatelje i kulturne i druge udruge, sportski klubovi i pojedinci moći će po prvi put nominirati najuspješnije hrvatske priredbe u iseljeništvu. I ove godine Fenix prati Večernjakovu domovnicu. Na našim stranicama iz tjedna u tjedan pratite što se događa oko izbora i kako prolazi glasovanje putem kupona koji svaki radni dan izlazi u Večernjem listu.
(Fenix magazin)