Tekstove iz knjiga “Tetovirane priče” i “Igrači” hrvatskog književnika Ede Popovića, čija su mnoga djela prevedena na strane jezike, uz ostalo i na njemački, u kavani Sperl u 6. bečkom okrugu čita austrijski glumac Wolfram Berger

 

“EUNIC bečki tjedan 2012. počeo je u 1. listopada u Beču priredbom pod naslovom “Europa gostuje u dnevnoj sobi”, a riječ je o čitanju tekstova iz dijela poznatih književnika iz 18 europskih država među kojima je i Hrvatska.

Austrijski glumci i glumice čitaju tekstove europskih autora u devet bečkih kavana, pa je taj projekt nazvan “Noć književnosti u devet bečkih kavana”. Hrvatska i Portugal nastupaju zajedno u kavani Sperl u 6. bečkom okrugu, poznatoj kao mjestu susreta arhitekata, književnika, glumaca i pjevača.

Tekstove iz knjiga “Tetovirane priče” i “Igrači” hrvatskog književnika Ede Popovića, čija su mnoga djela prevedena na strane jezike, uz ostalo i na njemački, čita austrijski glumac Wolfram Berger.

Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota u kavani Sperl prije početka čitanja izrazio je zadovoljstvo, kako je rekao, “što je Hrvatska koja će iduće godine postati punopravna članica EU dio tog europskog projekta i na njemu se predstavlja”.

Od 1. do 8. listopada prvi put EUNIC – Austria, bečka podružnica EUNIC-a europske udruge kulturnih instituta, organizira tu kulturnu priredbu u suradnji s odjelima za kulturu veleposlanstava država koje sudjeluju u projektu te u suradnji s bečkom udrugom kavana.

U okviru EUNIC Wienna Week 2012., uz noć književnosti u 9. bečkih kavana održat će se i međunarodna radionica o europskom dijalogu kultura te brojne druge kulturne priredbe.
(Hina)