Pod geslom Idem šorom i pjevam bećarac do 9. veljače u sklopu te manifestacije održat će se dvadesetak folklornih, kulturnih i zabavnih priredbi u županjskoj Posavini

Nastupima najmlađih članova kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina iz Županje, Štitara, Gunje, Soljana, Cerne, Posavskih Podgajaca i Strizivojne, u Županji je 30. siječnja počelo 49. Šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini.
Pod geslom Idem šorom i pjevam bećarac do 9. veljače u sklopu te manifestacije održat će se dvadesetak folklornih, kulturnih i zabavnih priredbi.
Središnja priredba, izbor najljepše djevojke odjevene u tradicijsko narodno ruho – Šokački cvit 2016. te svečanost otvorenja manifestacije održat će se 5. veljače.
U sklopu ovogodišnjeg 49. šokačkog sijela bit će održane i priredbe Sijelo pučkih pisaca, Večeri folklora, Pop rock sijelo, Sajam zlatne niti, Večer uz tamburu i druge.
Manifestacija završava tradicionalno, Seljačkom zabavom, u utorak pred blagdan Pepelnice ili Čiste srijede koja ove godine pada 10. veljače.
(HRT)