Radni dio susreta počinje uvodnim kazivanjem don Vedrana Kirinčića, voditelja HKM Astorija, NY i Stjepana Asića, glavnoga tajnika HSK Australija. Održat će se recital: «Klanjamo se Vukovaru», a gosti su pjesnici s prethodnih pjesničkih susreta HIL-a 

U sklopu popratnih programa Hrvatskih svjetskih igara održavaju se susreti pjesnika HIL-a. Podsjetimo, pjesnička udruga HIL-a osnovana je u New Yorku prije 14 godina.
Hrvatski svjetski kongres i Hrvatska izvandomovinska lirika New York priređuju 14. pjesničke susrete Hrvatske izvandomovinske lirike «Klanjamo se Vukovaru », u kongresnoj dvorani Hotela Dubrovnik, od 21. do 24. srpnja. U utorak, 22. srpnja počinje radni dio susreta s uvodnim kazivanjem don Vedrana Kirinčića, voditelja HKM Astorija, NY i Stjepana Asića, glavnoga tajnika HSK Australija. Održat će se recital: «Klanjamo se Vukovaru», a gosti su pjesnici s prethodnih pjesničkih susreta HIL-a.
Knjigu »Cvijeće Mate Lovrića» Marije Dubravac iz Australije predstavit će recenzentica Marina Stazić, Ivanka M. Kuzmanović i Nada Pupačić, predsjednica HIL-a. Zbornik XIII. zbirke HIL-a «Na pragu doma» predstavit će zadarski književnik Tomislav M. Bilosnić.
Srijeda, 23. srpnja, posvećena je stogodišnjici rođenja Viktora Vide i Lucijana Kordića: Nastupa devet novih pjesnika iz Amerike, Kanade i Europe a gost pjesnik je Kata Pavić iz Splita. Susrete HIL-a zatvara predsjednica Nada Pupačić. U prijepodnevnim satima 22. i 23. srpnja; predviđen je obilazak sportskih borilišta HSI-a. Svake večeri održat će se partyji posvećene regijama: Zagorju, Dalmaciji, Slavoniji i Hercegovini.
U četvrtak, 24. srpnja, pjesnici će posjetiti Vukovar. Domaćini su im vukovarski branitelji i Hrvatska matica iseljenika Vukovara.

Pratite susret u Zagrebu