Utrku će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata, od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Tako će najljepša razglednica iz Hrvatske ponovo obići svijet

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske.
Utrka će ugostiti 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a to su Bahrain Merida Pro Cycling Team, Astana Pro Team i Trek Segafredo.
Utrka rutom prolazi kroz brojne parkove prirode i nacionalne parkove a bit će i program namijenjen djeci, u sklopu kojeg će učiti o važnosti recikliranja, a u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Utrka se odvija na relaciji od oko 1000 kilometara i prolazi kroz gotovo cijelo područje naše zemlje, obalu i kontinent.
Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosport, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Tako će najljepša razglednica iz Hrvatske ponovo obići svijet.
(HRT)