Udruga Kroatienhilfe Hochtaunus i grad Bad Homburg donirali Dubrovniku vatrogasno vozilo, vrijedno 55 tisuća eura.

Gradonačelnik Bad Homburga Michael Korwisi i predsjednica udruge Kroatienhilfe Hochtaunus Olga Stoss uručili su ovoga ljeta 6. kolovoza gradonačelniku Grada Dubrovnika Andru Vlahušiću i Dubrovačkim vatrogascima specijalno vatrogasno vozilo s prikolicom, vrijedno 55 tisuća eura.
Ispred gradske uprave održana je kratka prezentacija vozila. Za donaciju je zaslužna udruga Kroatienhilfe Hochtaunus, a  ostvarena je uz potporu gradonačelnika Korwisia i stručnu pomoć vatrogasne postrojbe iz Bad Homburga. Ovo je jedan od rezultata odlične suradnje Dubrovnika i Bad Homburga koji već godinama razmjenjuju iskustva na brojnim poljima zajedničkog interesa.
Ovom prigodom gradonačelnik Korwisi istaknuo je kako postoji jaka povezanost između dvaju gradova prijatelja koji surađuju već niz godina, a za učvršćivanje prijateljstva i donaciju posebno je zaslužna Olga Stoss. Stoss je također izrazila zadovoljstvo donacijom, te naglasila kako joj je drago što Dubrovnik ima posebno vozilo kakvih je samo nekoliko u Europi, ali kako se ipak nada kako ga neće biti potrebno upotrijebiti. Gradonačelnik Vlahušić je u ime Grada Dubrovnika i JVP Dubrovački vatrogasci zahvalio na vrijednoj donaciji. Uručenju su nazočili i šef vatrogasaca Bad Homburga Daniel Guischar i tehnički voditelj Manfred Brohm koji su pojasnili kako je vozilo namijenjeno za korištenje na teško pristupačnim terenima i u uskim ulicama.

Izvor: Grad Dubrovnik