Učenici i mentori Odjela grafičkog dizajna Škole sudjelovali su u natječaju dizajniranja plakata za World Space Week. Prošle godine Pavao Sablić osvojio je drugo, a Filip Ljulj treće mjesto. No, ove je Filip Glogoški osvojio 1. mjesto

Odlukom Opće skupštine UN-a, od 1999. se godine Svjetski tjedan svemira (World Space Week) svake godine obilježava od 4. do 10. listopada. Diljem svijeta tih se dana održavaju manifestacije kojima se educira javnost o korisnosti svemirskih istraživanja te se kod mladih potiče ljubav prema znanosti, tehnologiji, inženjeringu i matematici.

I Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek protekle dvije godine sudjeluje u obilježavanju. Učenici i mentori Odjela grafičkog dizajna sudjelovali su u natječaju dizajniranja plakata. Prošle su godine dvojica učenika postigla izvrsni rezultat: Pavao Sablić osvojio je drugo, a Filip Ljulj treće mjesto. No, ove je godine uspjeh još veći jer je Filip Glogoški osvojio 1. mjesto!

Ovi su uspjesi bili poticaj za izložbu posvećenu proslavi Svjetskog tjedna svemira i uspjeha učenika, posebice Filipa Glogoškog, čije je idejno rješenje obišlo cijeli svijet.
(Glas Slavonije)