Svečanosti u Skopju su prisustvovali i hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić, glavna tajnica HMI Diana Mašala Perković te Božidar Brezinščak Bagola, član Društva hrvatskih književnika i predsjednik Povjerenstva za međunarodne književne veze DHK

U povodu 71. obljetnice utemeljenja Društva pisaca Makedonije, 13. veljače je u prostorijama Društva u Skopju održana svečanost uručenja nagrada u pet kategorija, a okupljenima se obratio predsjednik DPM-a Vele Smilevski.

Nagradu za prozno djelo „Stale Popov“ dobila je Jagoda Mihajlovska-Georgieva za roman „Manastir Fuenterabia“. Risto Vasilevski je za poetsku knjigu „Idi u krug“ dobio Nagradu „Aco Šopov“, a Angelina Banović-Markovska dobila je Nagradu „Dimitar Mitrev“ za knjigu eseja „Diskurs i ekskurs“. Vasil Mukaetov dobio je Nagradu „Vančo Nikoleski“ za najbolju knjigu za djecu, za zbirku pjesama „Skoči, preskoči“, dok je Ljerka Toth Naumova dobila godišnju nagradu „Književni most“ za knjigu „Nevidljiva vrata“. Ova nagrada se dodjeljuje za knjigu objavljenu na jednom od jezika nacionalnih manjina, a njena knjiga poezije objavljena je na hrvatskom jeziku u izdanju Hrvatske matice iseljenika i Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.

Svečanosti dodjele nagrade prisustvovali su i hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić, glavna tajnica HMI Diana Mašala Perković te Božidar Brezinščak Bagola, član Društva hrvatskih književnika i predsjednik Povjerenstva za međunarodne književne veze DHK.
(mk.mvep.hr)””””””””””