O radu Ljiljane Crnić govorili su Mirjana Jurić i Zdravko Odorčić, a njenu poeziju su čitale Danica Bartulović i Anđelka Korčulanić. Svojim sviranjem pridružio se i safsofonist Vice Pavlov

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu 28. listopada održana je autorska večer pjesnikinje Ljiljane Crnić (1954.), Sućuranke s, od udaje, beogradskom adresom. Pjesnikinja Crnić je članica Društva književnika Hrvatske i Srbije piše na ikavici i čakavici, te koristi stare splitske i kaštelanske izraze, koje i domaći stvaratelji grčevito nastoje sačuvati. Poezija Ljiljane Crnić je ljubavna, topla, slikovita….
Uvodnu riječ dala je Matičina voditeljica Branka Bezić Filipović, a govorila je o značenju pisanja na hrvatskom jeziku među Hrvatima izvan domovine. O radu Ljiljane Crnić govorili su Mirjana Jurić i Zdravko Odorčić, a njenu poeziju su čitale Danica Bartulović i Anđelka Korčulanić. Svojim sviranjem pridružio se i safsofonist Vice Pavlov.
Posebno iznenađenje večeri bila je nazočnost Crnićkine učiteljice Gordane Bilić i razrednice Zdenke Babić, za koje je rekla da su obilježile njen život. Posvetila im je svakoj po novelu a jednu je pročitala za vrijeme programa. S obzirom na kvalitetu rada Ljiljane Crnić, planiramo s njom još predstavljanja na našem području.

Tekst: Branka Bezić Filipović

O autorici