Ravnatelj subotičkog Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Đakovu sudjeluje u programu pod nazivom Korizma i umjetnost, a Korizma i književnost u Slavonskom Brodu

Spomen-muzej biskupa J. J. Strossmayera u Đakovu, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica, Ogranak Matice hrvatske u Đakovu i Gradska knjižnica Slavonski Brod organiziraju 29. ožujka, u prostoru Spomen-muzeja program pod nazivom “Korizma i umjetnost“.

U sklopu programa bit će otvorena izložba mr. Antonije Gudelj, akademske grafičarke slikarice, pod nazivom “Anđeli Ljubavi”, o križnom putu u Strossmayerovoj katedrali akademskog slikara Luje Lozice govorit će Mirko Ćurić, prof., dok će Tomislav Žigmanov predstaviti vjerski haiku “O čuj, puče, hai(>j)ku(>a) o viri s piska”.

Za glazbeni program pobrinut će se Zbor bogoslova iz Đakova pod ravnanjem mo. Ivana Andrića. Program započinje u 19 sati. (Glas Slavonije)
Gradska knjižnica Slavonski Brod, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Društvo hrvatskih književnika – Ogranak Slavonsko-baranjsko-srijemski i Đakovački kulturni krug pozivaju na program „ Korizma i književnost“ koji će biti održan 30. ožujka u 12 sati. u velikoj dvorani Gradske knjižnice.

Program uključuje predstavljanje knjiga: Križni put u đakovačkoj katedrali, Mirko Ćurić: Svevremenost, pjesme i Tomislav Žigmanov: “O čuj, puče, hai(>j)ku(>a) o viri s piska”.
(www.035portal.hr)