Knjigu „Ajde mi čitaj“ predstavio je Monoštorac koji je autor pjesama i ilustracija. Predstavljanje su organizirali Hrvatsko nacionalno vijeće i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz potporu Gradske knjižnice Subotica

Knjigu pjesama za djecu „Ajde mi čitaj“ u Subotici i Monoštoru predstavio je Monoštorac Denis Kovač koji radi u Knjižnicama Grada Zagreba. Knjigu kojoj je autor pjesama i ilustracija tiskao je u vlastitoj nakladi.

Subotičkoj vrtićkoj djeci knjiga je predstavljena 21. studenog u vrtiću „Marija Petković Sunčica“, a potom i u Gradskoj knjižnici učenicima nižih razreda osnovnih škola. U utorak se autor u svom rodnom mjestu družio s djecom u Osnovnoj školi „22. oktobar“. Susret su organizirali Hrvatsko nacionalno vijeće i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz potporu Gradske knjižnice Subotica.

Zbirka od šesnaest pjesama nadahnuta je obiteljskim životom i dječjom igrom. Pjesme, od kojih su neke uspavanke, namijenjene su čitanju naglas djeci mlađe i starije predškolske dobi. Knjiga je oplemenjena razigranim autorovim ilustracijama i dječjim crtežima.
(ZKVH)

Poslušajte pjesmu o knjizi