U zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke pjesnikinja je promovirala dvije zbirke pjesama. Stihove su kazivali glumci Zdenko Jelčić i Perica Martinović, te Enes i Asja Kišević

U ponedjeljak, 6. listopada održana je u Knjižnici Marije Jurić Zagorke na Krvavom mostu u Zagrebu promocija dviju zbirki pjesama autorice Dijane Jelčić: Mostovi pod kojima se budim i Nestvarno stvarni.
U intimnom prostoru knjižnice koja odiše posebnom atmosferom duhovne prisutnosti poznate zagrebačke književnice Marije Jurić Zagorke, Dijana Jelčić je proslavila svoj rođendan, vrlo emotivno, okružena prijateljima i gostima.
Prostor knjižnice nije mogao primiti sve zaljubljenike u poeziju koji su željeli udahnuti djelić pozitivnog ozračja kojem su svoj doprinos dali glumci Zdenko Jelčić, pjesnikinjin suprug, i Perica Martinović, čitajući odabrane pjesme iz zbirki.
Promociju je svojim nastupom uveličao i bračni par Kišević, Enes i Asja, koji su, također, pročitali nekoliko pjesama. Književnik Kišević se osvrnuo i na cijeli književni opus Dijane Jelčić. Predstavljanju su prisustvovali i glumci Duško Valentić i Vitomira Lončar te mnogobrojni predstavnici medija.
Bogati životni put bračnog para Jelčić, nakon 38 godina života i rada provedenih u Švicarskoj, nastavio se u Zagrebu gdje su se supružnici nastanili po povratku u Hrvatsku.
Životne spoznaje Dijana Jelčić zabilježila je svojim stihovima, a njen dar i intelektualna radoznalost doprla je do mnogih koji su joj na promociji čestitali i uručili joj puno cvjetnih buketa.
Diana Mašala Perković uime Hrvatske matice iseljenika pozdravila je slavljenicu i prenijela joj tople pozdrave prijatelja iz Švicarske, Zvonimira Mitra i Tihomira Nuića. Jedna uspješna iseljenička i povratnička priča svakako će dobiti svoje mjesto u Matičinim tiskanim i elektroničkim medijima.

Tekst: Diana Mašala Perković