Hrvatska samouprava Petrovoga Sela izdala je dvojezičnu zbirku pjesama „Naše stare jačke / Régi dalaink“. knjigu je tiskala Croatica u Budimpešti u nakladi od 500 primjeraka

Hrvatska samouprava Petrovoga Sela/Szentpéterfe izdala je dvojezičnu zbirku pjesama. U zbirci „Naše stare jačke / Régi dalaink“ su na 83 stranica sabrani tekstovi koje su godinama zapisivale Zorica Horvat-Filipović i Klara Harangozo.
Pjesme su došle u ruke Ane Škrapić Timar, predsjednice mjesne samouprave, koja se pobrinula za izdavanje knjige. Hrvatski dio sadržava 78 omiljenih pjesama, a mađarski dio njih 90.
Andraš Handler i Jolanka Kocsis su pregledali tekstove, a
Ovo je treća knjiga koju je izdala hrvatska samouprava Petrovoga Sela. Godine 2011. Samouprava je izdala dnevnik staroga školnika Ivana Nemeta, a 2012. zbirku pjesama „Po dugoj cesti“ Lajoša Škrapića. Zbog velikoga interesa, morali su izdati i drugu nakladu.
U Petrovom Selu ove godine slave i 20. obljetnicu neprekidnoga izlaženja Petroviskoga glasnika, čiji je izdavač također Hrvatska samouprava u Petrovom Selu.
(Hrvatska redakcija ORF-a)