Uskrsne pisanice od pleksiglasa i ove su godine podravskim i uskrsnim motivima oslikali brojni naivni umjetnici. Koprivnički su trg uljepšavale od 21. ožujka, a ovaj mjesec će put t Kotora, Pariza i Rige

Koprivničke “Pisanice od srca”, tradicionalni uskrsni projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, krenule su put po Europi, gdje će u idućim tjednima krasiti brojne trgove i tako promicati kulturu i tradiciju Podravine te njeno naivno slikarstvo.
“Pisanice od srca”će put Kotora, Pariza te Rige, ovogodišnje europske prijestolnice kulture.
Uskrsne pisanice od pleksiglasa, nešto više od dva metra, i ove su godine podravskim i uskrsnim motivima oslikali brojni naivni umjetnici. Koprivnički su trg uljepšavale od 21. ožujka do danas.
“Pisanice od srca” posljednjih godina krasile su trgove mnogih europskih država, od Španjolske, Austrije, Češke, Bosne i Hercegovine, Francuske i drugih, te čak i preko Atlantika (New York) gdje su privukle mnoge posjetitelje i izazvale veliko oduševljenje. Prije dvije godine jedna je bila poklonjena papi Benediktu XVI.
Svojevrsni oproštaj od deset velikih pisanica Koprivničani su upriličili prošlu subotu na tradicionalnoj humanitarnoj akciji Vuzmena košarica. U tom petogodišnjem projektu sudjelovalo je čak 16 vrtićkih skupina. Djeca su izrađivala pisanice na tradicionalne načine, dok su ih građani mogli kupiti i tako pomoći Humanitarnoj zakladi “Naš mali kutak raja” iz Komatnice.
(Radio Dux)

Izložba u Koprivnici