Pisanicu oslikavaju Stjepan Pongrac, Josip Gregurić, Đuro Jaković i Zlatko Štrfiček, a prije nego krene na put bit će izložena na izložbi pisanica na Zrinskom trgu. Projekt se realizira se uz potporu Hrvatske turističke zajednice i predstavništva HTZ-a u Münchenu

U vrijeme Uskrsa i u Podravini se tradicionalno izrađuju pisanice. No, neke se ne izrađuju ni od kokošjih ni od guščjih jaja, već od poliesterskih i neuobičajeno velike. Projekt je to koprivničko-križevačke Turističke zajednice “Pisanice od srca”.
U maniri naive već ih danima oslikavaju podravski slikari. Oni kažu kako je poseban osjećaj i zadovoljstvo sudjelovati u jednom ovakvom projektu koji je osmislila Koprivničko-križevačka županija. Turistički su djelatnici zamislili da svaka pisanica sadržava prepoznatljive motive mjesta u koje putuje. Ove godine, jedna od “Pisanica od srca” krasit će grad München.
Nakon brojnih država u kojima su izložene “Pisanice od srca”, po prvi puta će jedna takva biti i u Njemačkoj. Pisanicu oslikavaju Stjepan Pongrac, Josip Gregurić, Đuro Jaković i Zlatko Štrfiček što privlači pozornost brojnih znatiželjnika. Pisanica će prije nego krene na put u München biti izložena na izložbi pisanica na Zrinskom trgu.
Stoga svi koji žele vidjeti kako se oslikava velika pisanica mogu doći pogledati majstore na djelu. Ovaj projekt realizira se uz potporu Hrvatske turističke zajednice i predstavništva HTZ-a u Münchenu.
(HRT)