Osim tri koprivničke i dvije županijske, bit će izložene pisanice iz Hlebina, Kalinovca i Đurđevca te one koje će ove godine krasiti Konstanz u Njemačkoj, Pečuh u Mađarskoj te samostan Svetog Duha u Zagrebu. Na posudbu će pisanice u Letenye u Mađarsku i u općinu Sraćinec

U okviru manifestacije „U susret Uskrsu”, koju već tradicionalno organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, centralno mjesto zauzima izložba Pisanica od srca koja će biti otvorena na Zrinskom trgu u Koprivnici. Ovom izložbom zadržan je kontinuitet promocije naivnog slikarstva.
Ove godine, stanovnicima i posjetiteljima Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije predstavlja se devet velikih i tri male Pisanice od srca. Osim tri koprivničke i dvije županijske, bit će izložene pisanice iz Hlebina, Kalinovca i Đurđevca te one koje će ove godine krasiti Konstanz u Njemačkoj, Pečuh u Mađarskoj te samostan Svetog Duha u Zagrebu. Na posudbu će pisanice u Letenye u Mađarsku i u općinu Sraćinec.
Svečano otvorenje izložbe pisanica na Zrinskom trgu u Koprivnici je u petak, 13. ožujka u 10,00 sati, a izložba na trgu se može razgledati do 29. ožujka. (www.koprivnica.net)