U kraćem kulturno-umjetničkom programu nekoliko lijepih hrvatskih pjesama izvela je grupa Čunovski bećari, čiji su članovi pripadnici hrvatske manjine u Slovačkoj

U Bratislavi je u nedjelju, 25. ožujka na Hviezdoslavovom trgu ispred zgrade Slovačkog narodnog kazališta svečano otkrivena Pisanica od srca. Ta simbolična skulptura, velika uskrsna „Pisanica od srca“ koja ima status hrvatskog kulturnog dobra nematerijalne baštine, poklon je bratislavskoj četvrti Stare Mesto. Pisanica je zanimljivo oslikana u maniri hrvatske naive s motivima Bratislave.
Na svečanom otvorenju kraćim govorima okupljenu brojnu publiku pozdravili su veleposlanik Aleksandar Heina, načelnik gradske četvrti Radoslav Števčik i župan Darko Koren u ime donatora – Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.
U kraćem kulturno-umjetničkom programu nekoliko lijepih hrvatskih pjesama izvela je grupa Čunovski bećari, čiji su članovi pripadnici hrvatske manjine u Slovačkoj, a publici su poklanjani mali suveniri HTZ-a – licitarska srca i vrećice lavande.
Svečanom otkrivanju Pisanice prethodilo je potpisivanje Ugovora o darovanju i Zapisnika o primopredaji Pisanice, koje su u palači Zichy potpisali župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren i načelnik gradske četvrti Bratislava – Stare Mesto Radoslav Števčik.
(sk.mvep.hr</a>) <br /><br />”