Ove godine u malom gradišćanskom mjestu Dolnja Pulja (Unterpullendorf) u Austriji, na samu Cvjetnicu, ispred mjesne crkve postavljena je „Pisanica od srca“ koju je župi i mještanima Dolnje Pulje poklonila Jelka Perušić. Pisanica je postavljena i na Uskrsnom sajmu na bečkom trgu Freyung 

Na platou ispred crkve u Mariji Bistrici postavljena je „Pisanica od srca“, simbol mira i prijateljstva, koju je Koprivničko-križevačka županija poklonila Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, na radost svim ljudima dobre volje koji će hodočastiti u ovo hrvatsko nacionalno svetište.
U ime Koprivničko-križevačke županije i njene turističke zajednice, brojne vjernike koji su došli iz cijele Hrvatske, pozdravio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Na pisanici, koju su oslikali Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika, zahvalio je rektor Svetišta, vlč. Zlatko Koren. Svečanosti je prisustvovao i saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca g. Branko Hrg. Program su pjevanjem korizmenih napjeva na svetoj misi i u programu primopredaje pisanice uveličali članovi HFD-a „Sesvečice“ iz Podravskih Sesveta.

U malom gradišćanskom mjestu Dolnja Pulja (Unterpullendorf) u Austriji, na samu Cvjetnicu, ispred mjesne crkve postavljena je „Pisanica od srca“ koju je župi i mještanima Dolnje Pulje poklonila sumještanka gospođa Jelka Perušić. Svečanosti primopredaje pisanice su prisustvovali direktor TU TZ KKŽ g. Zdravko Mihevc, gospođa Zdenka Weber, ministar savjetnik u Veleposlanstvu RH U Beču te direktor predstavništva HTZ-a u Beču g. Ranko Vlatković. Predstavljeni su slikari koji su oslikali pisanicu, Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika te načelnik općine Molve Stjepan Fosić. Riječi dobrodošlice uputio je načelnik općine Frakanava – Dolnja Pulja Anton Blazovich. Dobrom ugođaju doprinijeli su mladi članovi folklorne grupe Hajdenjaki koje uvježbava Jelka Perušić. Za hrvatsku manjinu u ovoj najmlađoj austrijskoj pokrajini (Burgenland) bio je ovo izniman događaj.
„Pisanice od srca“ koje su tijekom proteklih godina krasile trgove brojnih europski metropola i ove godine su uoči blagdana Uskrsa postavljene na reprezentativnim mjestima tih gradova. Tako, primjera radi, žitelji austrijskog glavnog grada Beča i njegovi posjetitelji i ove godine uživaju u ljepoti „Pisanice od srca“, koju su im Koprivničko-križevačka županija i njena Turistička zajednica poklonili prošle godine. Naime „Pisanica od srca“ postavljena je na Uskrsnom sajmu na bečkom trgu Freyung i dominira ovim najstarijim bečkim uskršnjim sajmom.
(http://www.kckzz.hr/novosti/-pisanica-od-srca-u-mariji-bistrici-gradiscu-becu) 

„Pisanica od srca”, zanimljiv projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije krasit će od danas i Orebić, poznato pomorsko mjesto na poluotoku Pelješcu. Kao što i priliči mjestu brojnih peljeških kapetana, čije je zlatno doba bilo u onim uzbudljivim vremenima kada se svjetskim morima putovalo uz pomoć vjetra i jedara, pisanica darovana Orebiću oslikana je središnjim motivom jedrenjaka. Pisanica od srca zanimljiv je projekt pokrenut prije pet godina. Htjeli smo spojiti tradiciju oslikavanja pisanica za Uskrs, sa tradicijom našeg naivnog slikarstva. Napravili smo to na jednom velikom formatu, ove pisanice su visoke malo više od dva metra, tako da funkcioniraju na javnim prostorima, na velikim površinama, objasnio je Zdravko Mihevc, direktor Turističkoga ureda TZ Koprivničko-križevačke županije. Tako će nakon Zagreba, Vukovara, Dubrovnika i drugih hrvatskih gradova, ali i europskih i svjetskih metropola, od Budimpešte, Beča i Bruxellesa do New Yorka, pisanica od srca krasiti i Orebić. Ona će biti izložena ispred crkve Pomoćnice Kristove, a u turističkoj sezoni kada nas pohodi veliki broj gostiju, stavit ćemo je negdje na frekventna mjesta, na rivu, na najljepše dijelove Orebića, izjavio je načelnik općine Orebić Tomislav Jurjević. Na taj će način pisanica postati i svojevrsna orebićka turistička atrakcija.(HRT)