Inače, Koprivničko – križevačka županija prvi put je darovala pisanicu austrijskom glavnom gradu u ožujku 2012. godine i otada tradiciju njeguje svake godine

Na 28. tradicionalnom Altwiener Ostermarktu, koji se održava od 31. ožujka do 17. travnja, i ove godine je izložena i hrvatska ‘Pisanica od srca’, koja je dar Koprivničko – križevačke županije i njezine Turističke zajednice gradu Beču. Tako se i hrvatska ‘Pisanica od srca’ našla na plakatima i letcima ovogodišnjeg Uskrsnog sajma koji se održava na Trgu Freyung kod Schottenkirche, blizu crkve Am Hof , sjedišta Hrvatske katoličke misije.

Pisanica visoka 2,05 metara, obujma 1,50 metara, a zajedno s postoljem teška oko 120 kilograma, privukla je pozornost brojnih posjetitelja.
Projekt ‘Pisanica od srca’ pokrenut je 2007. godine sa željom da veliko uskrsno jaje, taj simbol prijateljstva, ljubavi i radosti Uskrsa, pronese diljem hrvatskih, europskih i svjetskih gradova. Inače, Koprivničko – križevačka županija prvi put je darovala pisanicu austrijskom glavnom gradu u ožujku 2012. godine i otada tradiciju njeguje svake godine.
(www.croexpress.eu)

Pisanica od srca i u Lendavi