Druženje i razgovor s piscem, daruvarskog podrijetla i svjetskog formata, održat će se 24. svibnja u Gradskoj galeriji Croatia osiguranja. Vodi ga njegov urednik Kruno Lokotar (Algoritam)

Druženje i razgovor s Josipom Novakovićem, piscem daruvarskog podrijetla i svjetskog formata, održat će se u petak 24. svibnja s početkom u 19,00 sati u Daruvaru, u Gradskoj galeriji Croatia osiguranje (Josipa Knytla 1).
Razgovor s Josipom Novakovićem, ovogodišnjim kandidatom za Man Booker International Prize (saznajemo večeras!), vodi njegov urednik Kruno Lokotar (Algoritam).
Josip Novaković je autor romana “April Fool s Day” (Prvi aprila, Algoritam, 2009), tri zbirke priča: “Infidelities: Stories of War and Lust”, “Yolk i Salvation and other Disasters” (Grimizne usne, Meandar, 2000), tri zbirke eseja i dva udžbenika, među kojima “Fiction Writers Workshop” (Radionica pisanja fikcije, Algoritam, 2007). Tekstovi su mu uvršteni u antologije Best American Poetry, Pushcart Prize Collection i O. Henry Prize Stories.
Dobitnik je nagrada Whiting Writers, Ingram Merrill, American Book Award, a ove je godine finalist nagrade Man Booker International. Osim toga, dobitnik je stipendije zaklade Guggenheim i dviju stipendija Nacionalne zaklade za umjetnost SAD-a, a trenutačno je stipendist kanadskog Council for the Arts. Predavao je kreativno pisanje u okviru programa New York Public Library, Nebraska Indian College, a trenutačno predaje na Sveučilištu Concordia u Montrealu.
(MV Info)