Dobitnik je objavio pet zbirki poezije, pet romana, kao i pet knjiga pripovijedaka i novela, šest kazališnih drama, sedam udžbenika za srednje škole, a emitirane su mu 43 radio drame u Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Francuskoj

Na ovogodišnjim 26. Pjesničkim susretima u Drenovcima Petko Vojnić-Purčar dobio je Povelju “Visoka žuta žita” za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti. (www.hrvatskodrustvopisaca.hr)
Petko Vojnić Purčar rođen je u Subotici 16. veljače 1939. U Beogradu diplomira komparativnu književnost na Filološkom fakultetu. Radio je kao profesor subotičke Pedagoške akademije, zatim kao prosvjetni savjetnik i novinar-urednik Radio televizije Vojvodine u Novom Sadu. U Parizu kao stipendist francuske vlade specijalizira filmsku režiju i vodi rubriku kulture na francuskom radiju. Bio je predsjednik Društva književnika Vojvodine. Urednik časopisa Rukovet i Klasja naših ravni iz Subotice. Živi i radi u Novom Sadu, Petrovaradinu i povremeno u Parizu.
Vojnić Purčar je od 1967. do 2007. godine objavio pet zbirki poezije, pet romana, kao i pet knjiga pripovijedaka i novela, šest kazališnih drama, sedam udžbenika za srednje škole, a emitirane su mu 43 radio drame u Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Francuskoj.

Doznajte više